Maankwartier is een aanwinst voor de stad

Wethouder Barry Braeken: Maankwartier is in de eerste plaats een prachtig ontwerp van de Heerlense kunstenaar Michel Huisman. Het is hem gelukt om uiteenlopende functies onder te brengen in een gebouw met mediterrane allure. Een aanwinst voor de stad.

Het is nog niet eens klaar, maar de reacties zijn nu al geweldig. Ik kom regelmatig op het bouwterrein met (inter)nationale gasten. En ik hoor dan alleen maar lovende verhalen.

Méér

Maar Maankwartier is nog zoveel méér. Bijvoorbeeld ook de nieuwe verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. Het wordt voor heel veel mensen veel gemakkelijker om van het ene stadsdeel naar het andere te gaan. Tel daarbij op de vele bezoekers die dagelijks op weg zijn naar werk, wonen, winkelen of ander vertier in de stad en je hebt een plek om trots op te zijn!

Mooier

Voor de economische structuur van de stad is Maankwartier van groot belang. Het is géén winkelcentrum, maar juist een prachtige entree voor onze binnenstad. Ons centrum wordt niet alleen mooier, maar ook economisch sterker.

Dynamiek

Maankwartier is straks zelf een kleine stad. Met veel woningen, waarvan er geen twee hetzelfde zijn. Maar ook met een station, kantoren, kleine winkeltjes en een hotel. Deze mix van functies en bezoekers zorgt voor een eigen, speciale dynamiek. En ik ben ervan overtuigd dat dit gaat leiden tot nieuwe initiatieven op het gebied van detailhandel en horeca.

Imago

Het prachtige ontwerp en alle nieuwe functies en ontwikkelingen dragen bij aan een positief imago van Heerlen. Ik ben er dan ook trots op dat Maankwartier in onze stad wordt gebouwd.

Barry Braeken is wethouder ruimte, centrum, cultuur, ouderen en buurtgericht werken voor de gemeente Heerlen