Bakkerij Drouven ziet er brood in!

Bakkerij Drouven uit Aken komt naar Maankwartier. Vorige week tekende Weller een huurcontact met eigenaar Josef Drouven. Bakkerij Drouven – met nu al achttien zaken – is een echt familiebedrijf en bestaat sinds 1896.

Versgebakken brood en ander lekkers

De heerlijke geur van versgebakken brood in Zuiderse sferen? Daarvoor hoef je niet op vakantie te gaan. Een dependance van de Duitse bakker Drouven opent namelijk in 2018 haar deuren in Maankwartier. Op de zuidkop van de plaat schuin tegenover het station kun je straks je tanden zetten in een nostalgische Berlinerbol of een befaamde Aachener-Print.

Concept

Over de winkel in Maankwartier wil Josef Drouven wel al iets vertellen. “De winkel krijgt dezelfde sfeer en inrichting als die aan de Geleenstraat. Met daarbij een aantal bijzondere elementen die aansluiten op het ontwerp van Maankwartier. Het gaat vooral om gezelligheid, een plek waar reizigers even op adem kunnen komen.” Je kunt er straks broodjes, Duits brood, snacks en salades krijgen. Hij voegt lachend toe: “Unser Bäckerei im Maankwartier wird frisch, gesund und knackig.”

Uitbreiden

De keuze voor een winkel in Maankwartier is weloverwogen. “Es wird ein schönes Zentrum für Reisenden.” Drouven vindt de nieuwe stationsomgeving van Heerlen een mooi en creatief concept met dagelijks een groot potentieel aan klanten. Met een winkel aan de andere kant van het spoor hoopt hij ook hier zijn klantenkring uit te breiden.

Nu al sfeer proeven?

Neem dan eens een kijkje bij Bakkerij Drouven in de Geleenstraat. Loop gerust een blokje om, want al die heerlijkheden zijn de moeite waard!